Litecoin

litecoin cryptovaltua
Litecoin

Litecoin (LTC) in het kort:

Litecoin is gecreëerd in oktober 2011 (2 jaar na de introductie van Bitcoin door Satoshi Nakamoto).  Deze cryptomunt is ontwikkeld en op de markt gebracht door Charles Lee, een voormalig technisch medewerker van Google. Vergeleken met Bitcoin is Litecoin is vooral sneller in het afhandelen van betalingen. Het is een zeer goedkope en veilige coin voor het verrichten van betalingen. Met name als het gaat om microtransacties.

Litecoins kopen:

  • Litecoins kopen: Litebit.eu ( snel via iDeal Litecoins kopen en een Litecoin Wallet aanmaken om de Litecoins in te bewaren).
  • Litecoins wisselen voor andere Crypto valauta: Changelly ( op basis van enkel een emailadres snel wisselen ).

Officiele website van Litecoin: Litecoin.org

Wat is Litecoin en waarvoor wordt deze munt gebruikt:

Litecoin wordt momenteel gebruikt als betaalmiddel en is in veel opzichten gelijk aan Bitcoin. Er zijn echter een aantal verschillen. Zo genereert de Litecoin blockchain iedere 2.5 minuten een nieuw “blok”, terwijl de Bitcoin blockchain dit iedere 10 minuten doet. LTC is dus aanmerkelijk sneller. Daarnaast is vereist het proces van Bitcoins minen veel rekenkracht vanuit grafische kaarten (GPU’s), terwijl bij Litecoin juist het zgn. RAM geheugen een meer belangrijke rol speelt. De meer frequente blokgeneratie binnen de LTC blockchain zorgen voor een veel snelle afhandeling. De Litecoin blockchain beloont de miners met 50 nieuwe LTC per gegenereerd blok. Dit aantal halveert naar verwachting iedere 4 jaar. Het totale aantal LTC dat uiteindelijk in omloop zal zijn, bedraagt 84.000.000; dit is 4 keer zo veel als BTC (21.000.000).

Litecoin kan gebruikt worden voor de aanschaf van diensten of om producten te kopen. Litecoin verzorgt een veilige en eenvoudige manier voor ondernemers om geld te accepteren aangezien er geen kosten zijn voor het ontvangen van betalingen. Alle transacties worden geregistreerd in een publiek kasboek, genaamd de “blockchain”. Betalingen kunnen hiermee direct worden geverifieerd. Met Litecoin kun je geld overal in de wereld naar iedereen direct sturen. De transactiekosten zijn aanzienlijk lager in vergelijking met de traditionele creditcard maatschappijen, bank overschrijvingen en zelfs digitale betalingsdiensten.

De ontwikkelaar van LTC, Charles Lee, is nog altijd (november 2017) betrokken bij de ontwikkeling van de cryptomunt en heeft onder andere zorg gedragen voor de implementatie van SegWit: een belangrijke verbetering aan de Litecoin blockchain, waardoor het netwerk beter schaalbaar is en meer transacties kan verwerken in dezelfde tijd.

Litecoin wallet:

De officiële Litecoin wallet is beschikbaar voor bijna alle besturingssystemen  en is een goede optie voor het bewaren, betalen en ontvangen van litecoins.

Daarnaast zijn er nog meer Wallets beschikbaar voor de Litecoin. De volgende LTC wallets zijn aan te raden:

  • Cold wallet: Ledger Nano S
  • Software wallet Exodus

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*